Behandelingen

Bij Trimsalon Bolsward kunt u met uw hond terecht voor verschillende trimbehandelingen.

Ontwollen
Bij Trimsalon Bolsward wordt uw hond altijd op een vachtvriendelijke manier behandeld tegen overmatig verharen door middel van de was-en-blaas behandeling. Dit zorgt voor een gezonde, luchtige vacht zonder de vacht en de vachtfuncties te beschadigen. Deze behandeling is geschikt voor stokharige en kortharige honden zoals bijvoorbeeld: Herdershonden, Labrador Retrievers, Friese Stabij’s, Beagle’s, Newfoundlanders en Golden Retrievers. Deze behandeling is normaal gesproken tussen de 2 en 4 keer per jaar nodig.

Knippen/scheren
Honden met een vacht die door blijft groeien, worden in het gewenste model geknipt of geschoren. Dit is mogelijk op allerlei lengtes. Wanneer er veel knopen in de vacht zitten is het soms nodig om voor een kortere lengte te kiezen. Geschikt voor bijvoorbeeld: Poedels, Labradoodle’s, Maltezers en boomers.

Uitdunnen
Uitdunnen is een techniek die meestal in combinatie gebruikt wordt met andere technieken, zoals de was-en-blaas behandeling. Uitdunnen zorgt ervoor dat de vacht mooier langs het lichaam van de hond valt, zonder een onnatuurlijk effect te geven. Bijvoorbeeld bij honden zoals Golden Retrievers, Spaniƫls en Setters.

Plukken
Helaas pluk ik geen ruwharige honden wegens gezondheidsproblemen. Ik kan uw ruwharige hond uiteraard wel in model knippen, of u voor het plukken doorverwijzen naar een geschikte trimsalon.

Wassen
Het is ook mogelijk om uw hond alleen te laten wassen in de trimsalon. Zo heeft u een schone, fris ruikende hond zonder dat u zelf troep in de badkamer heeft.

Overige behandelingen
U kunt ook in de trimsalon terecht voor:
Nagels knippen
Anaalklieren legen
Oren uitplukken (alleen op advies van de dierenarts)
Oren schoonmaken
Verwijderen van teken

Konijnen
Het is ook mogelijk uw konijn te laten trimmen. Ik heb al 15 jaar meerdere konijnen, dus veel ervaring met konijnengedrag en verschillende vachten. De meeste konijnen kunnen hun vacht prima zelf onderhouden, maar het kan nodig zijn uw konijn naar de trimsalon te brengen wanneer er knopen in de vacht zitten, wat erg pijnlijk is voor het konijn. Soms is het nodig het achterlijf van het konijn te scheren, wanneer het konijn incontinent is of een darmprobleem heeft. Ook voor alleen het knippen van de nagels is uw konijn welkom.